Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Στην Ελλάδα το VW up! από 8.990 ευρώ

Πηγή:http://auto.in.gr/news/greece/article/?aid=1231148321

Το VW up! είναι μέχρι στιγμής το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που προσφέρει ένα σύστημα ανάλογο του City Emergency Braking. To τελευταίο επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε περίπτωση που θεωρήσει πιθανό το ενδεχόμενο σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα. Αν και ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό, το κόστος του δεν ξεπερνά τα 240 ευρώ
Την ευχάριστη έκπληξη της ελληνικής αγοράς φιλοδοξεί να αποτελέσει η νέα, αστικών προδιαγραφών πρόταση της VW.

Το up! θα προσφέρεται αρχικώς σε αποκλειστικά τρίθυρες εκδόσεις -η πεντάθυρη εκδοχή του αυτοκινήτου αναμένεται να προστεθεί το καλοκαίρι ταυτόχρονα με τη δυνατότητα επιλογής ένος αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων- οι οποίες θα εξοπλίζονται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης.

Το τρικύλινδρο μοτέρ της VW, χωρητικότητας 999 κ.εκ., αποδίδει 60 ή 75 ίππους και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Στην έκδοση των 60 ίππων, το up! διαθέτει δύο εξοπλιστικά επίπεδα (take up! και move up!). Ξεκινώντας από τα 8.990 ευρώ (8.333 ευρώ με όφελος απόσυρσης), η έκδοση take up! προσφέρει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού, air condition, τέσσερις αερόσακους, φώτα ημέρας και προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος.

Στο εξοπλιστικό επίπεδο move up! έρχονται να προστεθούν τα ηλεκτρικά παράθυρα, το κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, το ESP και το ηχοσύστημα, με τη τιμή του VW να ξεκινά από τα 10.150 ευρώ (έκδοση 60 ίππων) και να φτάνει στα 10.790 ευρώ (έκδοση 75 ίππων).

Η πλουσιότερη έκδοση high up! διατίθεται με τον κινητήρα των 75 ίππων, προσφέροντας -μεταξύ άλλων- ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, ηλεκτρικούς-θερμαινόμενους καθρέπτες, προβολείς ομίχλης και θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός.

Η τιμή της φτάνει τα 11.730 ευρώ, αν και συνυπολογίζοντας το όφελος απόσυρσης, το κόστος ενός πλήρως εξοπλισμένου up! 75 ίππων περιορίζεται στα 10.886 ευρώ.

Την γκάμα του αυτοκινήτου συμπληρώνουν δύο ειδικές εκδόσεις -black up! και white up!- που συνδυάζονται μόνο με την ισχυρότερη διαμόρφωση του τρικύλινδρου κινητήρα και περιλαμβάνουν ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, χρωμιωμένες επιφάνειες αμαξώματος, φιμέ πίσω παράθυρα και ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής και ενσωματωμένο GPS.

Το κόστος των παραπάνω εκδόσεων αγγίζει τα 12.900 ευρώ (11.968 ευρώ με όφελος απόσυρσης).

Στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζει το "City Emergency Braking", το οποίο ανιχνεύει το ενδεχόμενο σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα (σε αποστάσεις μικρότερες των 10 μέτρων και ταχύτητες μικρότερες των 30 χλμ./ώρα) ενεργοποιώντας, αν ο οδηγός δεν αντιδράσει εγκαίρως, το σύστημα πέδησης.

Το City Emergency Braking κοστίζει μόλις 240 ευρώ, μεγιστοποιώντας τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας που είναι ικανό να προσφέρει ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης, όπως το VW up!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου