Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Toyota Yaris Hybrid 2012 από £15.000

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2012/02/24/toyota-yaris-hybrid-2012-apo-15000/

H Toyota στη Γενεύη θα παρουσιάσει την υβριδική έκδοση του νέου Yaris και σήμερα ανακοίνωσε ότι στην Αγγλία, θα πωλείται από £15.000 με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα, με τις πρώτες παραδώσεις να ξεκινούν από την 1η Ιουλίου.

Το υβριδικό Yaris φορά το υβριδικό HSD (Hybrid Synergy Drive) σύνολο που αποτελείται από τον νέο 1.500αρη κινητήρα βενζίνης, ο οποίος είναι κατά 20% οικονομικότερος από αυτό που φορά το Auris Hybrid και από έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες νικελίου-υδριδίου οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα.

Αποδίδει συνολικά 100 άλογα και ζυγίζει 16.5 κιλά λιγότερα μιας και είναι 10% μικρότερος σε όγκο από τον 1.800αρη που χρησιμοποιούν τα Prius και Auris. Οι εκπομπές του CO2 είναι 79 γρ/χλμ με τη μέση κατανάλωση να ανέρχεται στα μόλις 2.9 λίτρα/1000 χλμ.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο Toyota Yaris HSD Concept που είδαμε στην Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο και στιλιστικά διαθέτει νέους προφυλακτήρες με τον μπροστά να μας δείχνει την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουνε τα μοντέλα της Toyota στο μέλλον.

Range Rover Evoque Cabrio Concept

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2012/02/24/range-rover-evoque-cabrio-concept/

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό και η Land Rover τις έκανε πραγματικότητα σήμερα, παρουσιάζοντας τις πρώτες φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες του Evoque Cabrio Concept το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης.

Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο τρίπορτο Evoque και διαθέτει μια μαλακή αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή ενώ πατά πάνω σε ζάντες διαστάσεων 21″. Διαθέτει το σύστημα Roll Over Protection System (ROPS) το οποίο προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής, αλλά η Land Rover, δεν αναφέρει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες. Αναφέρει απλά ότι το βάρος του δεν έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ δεν αναφέρει ούτε το κατά πόσο έχει μειωθεί η στρεπτική ακαμψία του με την αφαίρεση της μεταλλική οροφής.

Το εσωτερικό του δεν διαφέρει από αυτό του κλειστού Evoque και έτσι συναντάμε δερμάτινα καθίσματα, Meridian σύστημα ήχου αλλά και ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 8″.

Η Land Rover στο δελτίο τύπου ξεκαθαρίζει ότι απλά πρόκειται για ένα Concept το οποίο ακόμη δεν έχει πάρει το πράσινο φως για να περάσει στη παραγωγή. Ωστόσο αφήνει ένα παραθυράκι ανοικτό ώστε να δει αν υπάρχουν οι συνθήκες να βγει στη παραγωγή. Αν τελικά πάρει το πράσινο φως, τότε θα παρουσιαστεί είτε το 2014 είτε το 2015.