Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Διάδοχο του Supra δοκιμάζει η Toyota

Πηγή:http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231144173http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231144173

Καθ΄οδόν προς τις εκθέσεις της ιαπωνικής φίρμας φέρεται να βρίσκεται ένα μοντέλο που θα έρθει με τη φιλοδοξία να εγγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως ο επίγονος του θρυλικού Supra.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Toyota πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης με ένα δοκιμαστικό πρωτότυπο το οποίο έχει εφοδιάσει με μηχανικό σύνολο που συνδυάζει βενζινοκινητήρα V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 400 ίππους.

Σε επίπεδο σχεδίασης το ιαπωνικό supercar αναμένεται να αντλήσει στοιχεία από το πρωτότυπο FT-HS που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Detroit το 2007, ενώ η πλειονότητα της ισχύος των 400 ίππων θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, προκειμένου το μοντέλο της Toyota να μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Nissan GT-R, το οποίο και θα λειτουργήσει ως ο άμεσος αντίπαλος του νέου μοντέλου, αποτελώντας ένα άτυπο "βαρόμετρο" τόσο για τις επιδόσεις όσο και την τιμή του.

Παρά το προχωρημένο στάδιο εξέλιξης στο οποίο βρίσκεται το ιαπωνικό μοντέλο, πηγές της Toyota αναφέρουν ότι η ιαπωνική φίρμα δεν σκοπεύει να βιαστεί σχετικά με το νέο Supra καθώς, θα περιμένει πρώτα το λανσάρισμα του νέου GT 86 και αναλόγως με την απήχηση που θα έχει, θα δώσει ή όχι το "πράσινο φως" για το νέο supercar.

Eξάλλου, προτεραιότητα στο καλεντάρι της Toyota φαίνεται να έχει μια έκδοση παραγωγής του τετρακίνητου roadster GRMN που αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη έκθεση του Τόκυο, και -αν τελικώς παραχθεί- θα διατεθεί από το 2014 με το ίδιο υβριδικό σύνολο του “Supra” με τον κινητήρα V6 3,5 λίτρων.
Αυτό που φαίνεται ότι μένει να καθοριστεί για τα επερχόμενα μοντέλα, δεν είναι τόσο το ποια θα είναι τα ακριβή χαρακτηριστικά τους από κάθε άποψη, αλλά ο τρόπος που θα επιλέξει η Toyota προκειμένου να τα διαχωρίσει από το επερχόμενο IS της Lexus που θα εφοδιάζεται επίσης με το ίδιο μηχανικό σύνολο.

Mercedes-Benz CLS by Wald International

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2012/01/02/mercedes-benz-cls-by-wald-international/

Οι Ιάπωνες της Wald International ολοκλήρωσαν το στιλιστικό πακέτο για τη νέα Mercedes CLS που ετοίμαζαν. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από carbon και αποτελείται από νέο μπροστά προφυλακτήρα, αεριζόμενα φτερά, LED ημέρας, πλαϊνά spoiler, νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη, αεροτομή, νέες ζάντες και χαμηλότερη ανάρτηση. Η AMG έκδοση φορά μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου βαμμένες σε μαύρο χρώμα, DTM εξάτμιση με τετραπλές απολήξεις και χαμηλότερα ελατήρια.