Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Mazda Takeri Concept στην έκθεση του Τόκιο, το επόμενο Mazda 6 θα είναι κάπως έτσι

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2011/10/25/mazda-takeri-concept/

Η Mazda ανακοίνωσε ότι στην έκθεση του Τόκιο τον Δεκέμβριο θα παρουσιάσει το Takeri Concept, το πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο αντικαταστάτης του Mazda 6. Το πρωτότυπο διαθέτει την σχεδιαστική γραμμή “Kodo” που στα Ιαπωνικά σημαίνει ψυχή της κίνησης και παρουσιάστηκε αρχικά στο πρωτότυπο Shinari. Η Kodo δημιουργήθηκε ώστε να ενώσει 3 σχεδιαστικά κέντρα της Mazda, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Αμερικής. Επίσης το Τakeri διαθέτει την τεχνολογία SKYACTIV της Mazda που περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, που σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα SKYACTIV-D, Mazda i-stop, το ελαφρύ και τεχνολογικά προηγμένο σασί και τη εξελιγμένη αεροδυναμική κάνουν το πρωτότυπο να έχει μικρές εκπομπές CO2 και χαμηλή κατανάλωση.

Παρόν στην έκθεση του Τόκιο θα είναι και το CX-5 το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στην Ιαπωνία με τον SKYACTIV-D 2.2-λίτρων turbodiesel.

Έρχεται το Audi TT-RS Plus με 380 άλογα

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2011/10/25/audi-tt-rs-plus-with-380-hp-in-the-works/

Τον περασμένο Μάρτιο η Audi είχε βάλει στο ΕΚΤΑ, τον ηλεκτρονικό κατάλογο των ανταλλακτικών μια δυνατότερη έκδοση του Audi TT-RS. Τότε ο κατάλογος έλεγε ότι το TT-RS θα αποκτήσει έκδοση με 360 άλογα, αλλά μια νέα φήμη κάνει τον κινητήρα να αποδίδει τελικά 380 άλογα. To Audi TT-RS Plus δεν θα διαθέτει πίσω καθίσματα θα αφαιρεθούν έτσι ώστε να μειωθεί το βάρους του κατά 60 κιλά. Φημολογείται ότι η έκδοση Plus, θα διαθέτει πολλά μέρη από carbon όπως έχει γίνει και με το R8 GT, και έτσι το μειωμένο βάρος και τα 40 παραπάνω άλογα θα δίνουν καλύτερες επιδόσεις