Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Mercedes C63 AMG Coupe by Domanig

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2011/11/03/mercedes-c63-amg-coupe-by-domanig/

H γερμανική Domanig Autodesign παρουσίασε την πρόταση της για την Mercedes-Benz C63 AMG coupe. Μηχανικά το αυτοκίνητο αποδίδει πλέον 525 άλογα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Στιλιστικά φόρεσε carbon μπροστά spoiler και διαχύτη.

Η οροφή έχει βαφτεί μαύρη, τοποθετήθηκαν χαμηλότερα ελατήρια της KW για να βελτιώσουν την οδηγική συμπεριφορά και πατά πάνω σε άσπρες ζάντες DOM03 20″ με μαύρες και χρωμιομένες λεπτομέρειες με ελαστικά Dunlop Sport Maxx GT διαστάσεων 235/30 μπροστά και 275/30 πίσω. Στο εσωτερικό οι επενδύσεις και τα διακοσμητικά είναι κινούνται στις αποχρώσεις του μαύρου και του λευκού για να ταιριάζει με το εξωτερικό.

Volkswagen Passat CC Facelift

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2011/11/03/officiially-official-volkswagen-passat-cc-facelift-2012/

Η Volkswagen έδωσε σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες από το ανανεωμένο Passat CC το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Los Angeles μέσα στον Νοέμβρη (αυτό ήταν τελικά το 2ο μοντέλο που θα δούμε στο Los Angeles). Το τετράπορτο coupe Passat έκανε την εμφάνιση του πριν από 4 χρόνια και από τότε έχει πουλήσει περισσότερα από 270.000 μονάδες.

Το ανανεωμένο Passat CC διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της sedan έκδοσης του νέου Passat, όπως νέα φωτιστικά σώματα, LED φώτα ημέρας, LED πίσω φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες, χρωμιομένη γρίλια και νέας σχεδίασης πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό η κονσόλα γύρω από τον κλιματισμό έχει δεχτεί αλλαγές ενώ υπάρχουν και νέα διακοσμητικά. Η Volkswagen δηλώνει ότι πλέον υπάρχει περισσότερος εξοπλισμός στην στάνταρ έκδοση αφού σε αυτόν συναντάμε σύστημα ανίχνευσης κόπωσης, νέο σύστημα ήχου (RCD 310), αλουμινένια μαρσπιέ στις πόρτες, ενεργά προσκέφαλα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος και κατά μήκος μπροστά) και φωτιστικά σώματα bi-xenon.

Στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα Side Assist Plus το οποίο αποτελείται από το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και το σύστημα ανίχνευσης αυτοκινήτου στο νεκρό σημείο, το σύστημα Dynamic Light Assist που φωτίζει το εσωτερικό της στροφής, κλιματιζόμενα καθίσματα με μασάζ αλλά και ένα σύστημα ανίχνευσης της κίνησης μέσω κάμερας.

Στην Ευρώπη το CC δεν έχει δεχτεί κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά την γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων και των κιβωτίων ταχυτήτων. Έτσι το coupe Passat θα φορά μια γκάμα TSI (160, 210 και 300 ίππων) και TDI (140 και 170 ίππων) κινητήρων. Η πιο οικονομική έκδοση είναι αυτή με τον 2.0-λιτρο TDI απόδοσης 140 ίππων η οποία με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο έχει μέση κατανάλωση 4.7 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές 125 γρ/χλμ. Στην Αμερική αρχικά θα είναι διαθέσιμο με έναν 2.0-λιτρο TSI 200 ίππων αλλά και με έναν 3.6-λίτρων ατμοσφαιρικός FSI απόδοσης 280 ίππων.

Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες έρχονται με στάνταρ το σύστημα Start/Stop και ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Οι βενζινοκινητήρες διαθέτουν στον στάνταρ εξοπλισμό μόνο το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Οι πωλήσεις στη Γερμανία θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ρωσία θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα. Στη Κίνα το μοντέλο θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2013.