Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η Infiniti ετοιμάζει το δικό της GT-R

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2012/02/05/infiniti-planning-gt-r-based-supercar/

Το περασμένο καλοκαίρι, ο CEO της Nissan, Carlos Ghosn, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ίσως η Infiniti να κατασκευάσει την δική της έκδοση του Nissan GT-R και τώρα, ο Francois Bancon, επικεφαλής σχεδιασμού της Infiniti δήλωσε το Βρετανικό Car, ότι σχεδόν έχουνε αποφασίσει να βγάλουν την Infiniti έκδοση του GT-R.

Η πλατφόρμα υπάρχει και ο Bancon δήλωσε ότι είναι κρίμα να χρησιμοποιείται μόνο σε ένα μοντέλο και ότι ήδη εξετάζουν τρεις – τέσσερις προτάσεις του αυτοκινήτου. Ο Bancon συμπλήρωσε ότι αφού πλέον έχουνε παρουσιάσει ένα νέο entry-level μοντέλο, εννοώντας το Etherea, το οποίο θα βγει στη παραγωγή το 2015, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουν και μια νέα ναυαρχίδα. Το GT-R της Infiniti θα πρέπει να είναι περισσότερο εκλεπτυσμένο από το Godzilla και η τελική απόφαση θα παρθεί μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Αν τελικά οι Ιάπωνες αποφασίσουν να το βγάλουν στη παραγωγή, τότε θα πρέπει να το περιμένουμε σε 5 χρόνια από σήμερα.

Το πως θα μοιάζει είναι ακόμη νωρίς να το πούμε, αλλά ο Ghosn είχε δηλώσει ότι πιθανώς θα βασίζεται στο πρωτότυπο Essence που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2009.