Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάκληση 410 Opel Corsa

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2011/09/27/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-410-opel-corsa/

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Opel, GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανάκληση 410 Opel Corsa D. Συνολικά ανακαλούνται 410 αυτοκίνητα, μοντέλα 2010-2011 αφού ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα στο μοχλό του χειρόφρενου ο οποίος ενδέχεται να μη συγκρατείται στη θέση ενεργοποίησης/στάθμευσης λόγω ανεπαρκούς θερμικής επεξεργασίας του οδοντωτού τμήματός του. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Opel προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

H Nissan εργάζεται πάνω στο “Super Juke” με κινητήρα από το GT-R - A

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2011/09/26/nissan-working-on-juke-with-gt-r-engine/

Είχες ποτέ την απορία τι θα γίνει αν ο V6 κινητήρας του GT-R μπει στο Nissan Juke; Οι Ιάπωνες φαίνεται ότι το σκέφτηκαν πρώτοι από εμάς, για εμάς, αφού σύμφωνα με το Jalopnik, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Nissan ετοιμάζει ένα Juke με 480 άλογα το οποίο μέχρι στιγμής το ονομάζουν “Super Juke”.

Το μικρό SUV θα φορέσει τον V6 twin-turbo 3.8 -λίτρων κινητήρα του GT-R ο οποίος στη περίπτωση του θα αποδίδει 480 άλογα (από την πρώτη γενιά του GT-R R35 δηλαδή) ενώ θα χάσει και κιλά αφού πολλά “περιττά” πράγματα θα φύγουν από το εσωτερικό του. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και το αυτοκίνητο να φορέσει και το super-duper σύστημα τετρακίνησης ATTESA E-TS.

Φυσικά θα φορέσει και ένα άκρως επιθετικό bodykit (αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία) και αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2011, ίσως στην έκθεση του Τόκιο τον Δεκέμβριο.