Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το νέο VW Golf VII θα είναι τόσο ελαφρύ όσο το Golf IV

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2012/03/23/vw-golf-vii-will-be-as-light-as-the-golf-iv/

Η επόμενη γενιά του VW Golf θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στα τέλη του 2012, στις αρχές του 2013, και το κύριο γνώρισμα του θα είναι ότι θα ζυγίζει λιγότερο σε σχέση με την τωρινή γενιά. Ο επικεφαλής ανάπτυξης της Volkswagen, Ulrich Hackenberg, σε πρόσφατη συνέντευξη του, δήλωσε ότι το νέο Golf VIΙ θα ζυγίζει περίπου 80 κιλά λιγότερα σε σχέση με το Golf VI, κάνοντας το έτσι να ζυγίζει όσο ζύγιζε η τέταρτη γενιά του Golf.

O Hackenberg συμπλήρωσε λέγοντας ότι στόχος τους είναι να μειώσουν τα επίπεδα κατανάλωσης όλων των εκδόσεων ενώ θα υπάρχει μια πετρελαιοκίνητη έκδοση η οποία θα εκπέμπει λιγότερα από 100 γρ/χλμ CO2. Επιβεβαίωσε επίσης ότι το νέο Golf θα αποκτήσει υβριδική έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει το 2014.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο Golf θα είναι πιο άνετο και θα προσφέρει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό. Ο Hackenberg δήλωσε ότι το Golf έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από τον προκάτοχο του και ως εκ τούτου το εσωτερικό του έχει μεγαλώσει. Το συνολικό μήκος θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, αλλά θα έχει διαφορετικές διαστάσεις. Ο μπροστά άξονας έχει μεταφερθεί πιο μπροστά, το μετατρόχιο έχει μεγαλώνει, ενώ το πλάτος του έχει αυξηθεί. Αυτά, σε συνδυασμό τον σχεδιασμό του, κάνουν το αυτοκίνητο να έχει σπορ/επιθετική σχεδίαση.