Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η Honda στοχεύει σε διπλάσιες πωλήσεις με το νέο Civic

Πηγή:http://www.autoblog.gr/2011/09/18/honda-expects-to-double-civic-sales-with-new-model/

Honda παρουσίασε το νέο Civic στη Φρανκφούρτη και οι πρώτες απόψεις που εξέλαβε ήταν αρκετά αρνητικές για την σχεδίαση του, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν την Type R έκδοση του. Ο CEO της Honda, Takanobu Ito, μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, ανέφερε ότι δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός ενός αυτοκινήτου ο μοναδικός λόγος πώλησης. Δήλωσε ότι το νέο Civic είναι τεχνικά δύο γενιές μπροστά από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Ο Ito δήλωσε:

Στόχος μας είναι να πουλάμε 100.000 Civic το χρόνο. Αυτό είναι το διπλάσιο από την παραγωγή του τρέχοντος έτους. Πιστεύουμε στον στόχο αυτό, μιας και το νέο Civic έχει καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση από το τωρινό μοντέλο.

Δεν ξέρω πως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό ο Ιάπωνας αλλά προσωπικά με ατμοσφαιρικούς κινητήρες που αποδίδουν ιπποδυνάμεις περασμένης 10ετίας δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να καταλάβω την δήλωση του. Το νέο Civic θα είναι διαθέσιμο με 3 κινητήρες, έναν 1400αρη 100 ίππων με μέση κατανάλωση 5.4 λίτρα/100 χλμ, έναν 1800αρη 142 ίππων με μέση κατανάλωση 5.8 λίτρα/100 χλμ, και έναν 2.2-λίτρων i-DTEC πετρελαίου 150 ίππων με μέση κατανάλωση 4.2 λίτρα/100 χλμ, την ώρα που στην αγορά υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα μοντέλα με turbo κινητήρες (Ford Focus, Vw Golf κτλ) που βγάζουν τις ιπποδυνάμεις αυτές, με πολύ λιγότερα κυβικά, έχοντας παράλληλα και την μεγάλη ροπή που προσφέρουν οι turbo κινητήρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου